تلفن تماس (ساعات اداری) :
نقشه سایت چیست؟ راهنمای ثبت نقشه سایت در گوگل
بسیاری از دوستان و همراهان عزیز از ما می پرسند که نقشه سایت چیست و چطور میتوانیم ایجاد کنیم؟ و در نهایت امر چطور میشود سایت مپ خود را در گوگل ثبت کنیم؟ به همین دلیل قصد داریم در این مقاله بیشتر در مورد sitemap صحبت کنیم.
نقشه سایت چیست؟
نقشه سایت (SITEMAP) در واقع یک فایل متنی است که شامل تمام آدرس های موجود در وب سایت شما می شود. یعنی با یک نگاه میتوان تمام سایت را دید. شاید بهترین مثال برای سایت مپ ، فهرست اولیه کتاب ها باشد. شما با نگاه کلی به فهرست کتاب میتوانید تمام موضوعاتی که در کتاب تالیف شده است را مشاهده کنید. در سایت مپ علاوه بر آدرس ها اطلاعاتی همچون آخرین بروز رسانی هر صفحه ، میزان اهمیت هر صفحه و ارتباط بین صفحات مشخص شده است.
انواع سایت مپ
XML Sitemap
سایت مپ xml به زبان ماشین است و شامل اطلاعاتی که فقط ربات های خزنده توانایی خواندن آن را دارند . این نقشه بیشتر زمانی کاربرد دارد که بخواهیم نقشه ی سایت را در گوگل یا سایر موتورهای جستجوگر ثبت نماییم.
HTML Sitemap
این سایت مپ دقیقاً در نقطه مقابل xml قرار میگیرد. HTML Sitemap زمانی ایجاد میگردد که بخواهیم همچون فهرست کتاب ، مخاطبین سایت ما در یک نگاه تمام محتوای سایت ما را مشاهده کنند.
سایت مپ باعث میشود صفحات سایت شما در موتورهای جستجوگر سریعتر ایندکس شوند.
ساخت نقشه سایت در وردپرس
فرض کنیم پروسه طراحی سایت اختصاصی شما به پایان رسیده است و قصد تولید نقشه xml دارید. افزونه Yoast علاوه بر تمام امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد ، نقشه سایت شما را هم آماده میکند! ما به این موضوع در مقاله آموزش یواست اشاره کرده ایم . برای پیدا کردن مسیر سایت مپ ها باید مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد پنل پیشخوان مدیریت وردپرس خود شوید.
- از ستون سمت راست ، بر روی گزینه سئو کلیک کنید.
- در صفحه باز شده به زبانه قابلیت ها بروید.
- بر روی گزینه نقشه های xml کلیک کنید.
- در نهایت بر روی گزینه مشاهده “نقشه های سایت xml” کلیک کنید.
- لیستی از تمام نقشه های موجود برای سایت را مشاهده خواهید کرد.
معرفی سایت مپ به موتورهای جستجوگر
داشتن Sitemap دلیل بر این نیست که ربات های خزنده موظف به مشاهده آن هستند. برای اینکه تمام ربات ها از محل قرارگیری سایت مپ مطلع شوند شما باید آدرس نقشه های خود را در فایل ROBOT.TXT مشخص نمایید. برای اینکار میبایست مراحل زیر را انجام دهید.
- وارد پنل پیشخوان مدیریت وردپرس خود شوید.
- از ستون سمت راست ، بر روی گزینه سئو کلیک کنید.
- سپس به قسمت ابزارها بروید.
- بر روی گزینه “ویرایشگر پرونده” کلیک کنید.
- سپس در بخش ویرایشگر robot.txt تمام آدرس های خود را به شکل زیر قرار دهید.
ثبت سایت مپ در گوگل وب مستر
در مقاله آموزش گوگل وب مستر گفتیم که چطور باید سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنیم. برای ثبت سایت مپ در Google Search Console میبایست مراحل زیر را طی کنیم.
- وارد پنل گوگل وب مستر میشویم.
- از ستون سمت چپ گزینه Sitemap را انتخاب میکنیم.
- در صفحه باز شده آدرس تمام نقشه ها را (هر دفعه یک بار) تایپ میکنیم.
- بر روی دکمه Submit کلیک می کنیم. به همین راحتی!
بعد از حدود یک هفته میتوانیم به همین بخش مراجعه کنیم و متوجه بشویم آیا تمام صفحات سایت ما در گوگل ثبت شده است یا خیر؟ اگر هم خطایی وجود دارد آن را برطرف میکنیم.
نکته مهم : اگر نقشه سایت خود را در متن robot.txt قرار دهید الزامی به ثبت سایت مپ در هر موتور جستجوگر نیست و ربات ها نقشه را پیدا میکنند. اما اگر میخواهید سریعتر در گوگل و سایر موتورها ایندکس شوید باید بصورت دستی این کار را انجام دهید.
ممنون از آموزش خوبتون، خیلی وقت بود دنبالش بودم
پیشنهاد میکنیم آموزش های دیگر رو از دست ندید
چقدرررر دنبالش بودم! واقعا ممنون از آموزشتون
خوشحالیم از اینکه این مقاله مفید واقع شده براتون
حتماً سایر مقالات ما رو مطالعه بفرمایید